Erika Lindeblad

halsont

Kategori: Vardag

Jag vet inte när jag var sjuk senast! Det var väldigt länge sedan iallafall men nu tror jag att något virus hoppat på mig. Därför gillar vi inte hösten och vintern. 
Har hört att honung ska vara bra mot förkyldningar så hade i en skvätt i mitt chai te som jag gjorde nyss. Har inte tid med att vara sjuk.. sjuk= ingen löpträning = jobbigt. 
Fast har ändå inte tid i dagarna nu då det inte finns gatulampor där jag bor och kan springa i mörkret mitt gymkort är fryst förtillfället också.
I morgon ska jag på bio med Amanda och på torsdag ska jag på en föreläsning med mamma. Så träningen får vänta till fredag och då hoppas jag att kroppen är med mig! 


nyss såg det ut såhär.

Ny praktik, igen

Kategori: Vardag

Ny praktik plats igen. Ville testa lite olika ställen och grejer att praktisera på. Nu är jag på Cafe Nilsson. Så om du har vägarna förbi, kom och hälsa på vettja! :) 


Brunch

Kategori: Ätbart

Eller vad man ska kalla det. Idag sov jag lite längre än vanligt men hann med en löprunda innan det var dax för jobb. Blev dock tvungen att göra en rejäl frukost/Lunch för att klara mig. Så gjorde en fin Brunch och tog med mig frukt och macka till jobbet för att kunna fylla på förrådet lite! Viktigt ju. Även för de som inte har ätstörning och anoroxi. Det kan vi ta i ett annat inlägg. 
Jag fick insperation till att göra en "äggrulle" genom denna bloggen,http://frukostera.blogg.se/ , Hon skriver om massa olika och spännande frukostar. Hon kallar dock "äggrullen" För "mandelägg rulle". Jag bytte ut mandel mjöl till vetekross och kanel till timjan. Mums! Det blir fler gånger. 


Äggrulle med gott i. 
Fil och musli, äggrulle, sill, Chai te med mjölk + äppeljuice.

Gårdagen

Kategori: Fina stunder

Den var super trevlig, jag hade kul! Och bästa av allt var att ångesten och ätstörningen inte tog över mig. Utan jag kunde ha kul! :) Ungefär såhär såg det ut. 


Patrik Isaksson var på besök också. Riktig härlig och verkar super snäll! Han är duktig på det han gör också. Väldigt fina låtar. Har helt klart fått upp ögonen för denna karl.

onödigt och tråkigt

Kategori: Vardag

Men måste ju hålla er uppdaterade. 
Jobbet gick bra kom hem för en stund sedan sitter nu och kastar i mig ett mellis för att sedan åka till gustav. årsfest väntar! Hoppas på en lyckad kväll! :)
Nu måste jag packa och sedan åka! tjoflöjt!

kanel Mellis

Kategori: Ätbart

Sitter och mumsar på äppel med keso toppad med kanel, kanel knäcke och chai te. Mums.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med värme kudden på magen och bara ta det lugnt. För helg det kan jag inte ta än. inte förrens på söndag kl 4. Jobb hela helgen.. Pengar pengar pengar.

38 månader

Kategori: Fina stunder

sedan var det jag och min fina Gustav blev tillsammans. Det är alltså inte 39 men ni måste förstå att det inte är lätt att hålla reda på alla månaderna. Hehe. 
Ikväll blir det(IGEN, länge sedan jag umgicks såhär mycker med Gustav) mys i soffan och laga lite god mat. En paj blir det nog. Gustavs önskemål. Det blir nog bra dethär! I morgon blir nog också en mys dag. mycket mys. Därför gillar vi hösten/vintern.

tredje gången gillt, eller?

Kategori: Vardag

Nä inte riktigt men idag har jag provat ett nytt te. Detta var nog bäst ut av dem. Eller vet inte. Har inte hittat det ultimata än men får nog inse att om jag ska hitta det ultimata så måste jag nog köpa en sockerbomb i form av pulver eller sirapsgrej. Vi får väl se hur det blir. Idag blev det iallafall ett te från Gerdas.

Myser

Kategori: Vardag

Ikväll myser jag med min finaste och har befunnit mig på ABC hela dagen och det har varit okej! :)
Inget nytt Chai the idag men i morgon kanske! I morgon blire nog lite extra mys med Gustavus! Varför? Jo i morgon har vi varit tillsammans i x antal månader. Har tappat räkningen men skulle gissa på 39 månader? shit alltså. 
Vi hörs i morgon hoppas jag! :) 


Min man

Nytt chai te

Kategori: Vardag

Denna gången fick jag betala dock haha. Men köpte bara ett halvt hg för 20 kr så. 
Detta var godare och och smakade lite mer jul men har inte hittat det ultimata än. Hah. Det blev ett te på Karhls för att det var det ända jag hann med efter praktiken. Men i morgon eller på torsdag fortsätter letandet! 


äcklig bild, äcklig tjej.. hehe

Bevikelse

Kategori: Vardag

På mitt gratis the. Tur att det var gratis iallafall! haha småläning som man är. 
Det smakade inte alls som Chai. Inte juligt någonstans. Så blir att köpa ett the på Gerdas i morgon med lite kvalite på! Ska det vara så ska det vara rätt och gott! 


Chai te, Chai Latte, kalla det vad du vill!

Kategori: Vardag

Det har jag inhandlat idag! Eller jag fick det faktiskt då datumet hade gått ut. Det luktar och ser okej ut så det är nog ingen fara. Ska test dricka det ikväll i alla fall. 
Jag har aldrig varit en te eller kaffe drickare men när jag smakade chai latte på praktik platsen blev jag lite såld. Så nu ska jag göra ett försök till att börja dricka lite te. Vi börjar med Chai (lite för att det smakar jul också!)




Jobb

Kategori: Vardag

verkar som att jag kommer ha schemat fullt med jobb nu till jul. SKÖNT! Helg jobb och dagar innan jul är spikade på två olika ställen! :) Jag älskar jobb, eller kanske är det pengarna jag vill åt? Lite både och. Skönt att slippa bara gå hemma och inte göra någonting och skönt att tjäna pengar. Jag är glad att jag har jobb iallafall! :)
Bild tagen från googel.

Gårdagens kväll

Kategori: Ätbart

Kan man ens säga så? haha. Om inte, så gör jag det i alla fall. Insåg just att jag inte hade några roliga eller bra bilder från igår (inte för att de andra som jag lägger upp är särskillt roliga men iallafall) Därför blir det inga bilder. Eller jo ni kan få se min goda kyckling paj jag gjorde igår. Bara för att lixom. 


Kyckling paj a la Erika!
Nu Ikväll ska jag träffa Gustav och så ska jag äta lite mat också.. hehe.

Nöter tv spel med pappa!

Kategori: Vardag

FETT KUL! :D

Hemma

Kategori: Träning

Hemma från växjö och en skön löprunda har jag hunnit med också! :) Effektiva jag! 
Tänkte egentligen inte säga så mycket mer för tillfället. Jag är super hungrig och måste äta någon NU. Så ja. Vi hörs väl sen! :)


En lördag i växjö

Kategori: Fina stunder

Vaknade runt åtta och bestämde mig för att gå en sväng. Eftersom jag inte hittar i växjö (än) så fick det bli så och jag tar en löprunda i morgon på hemma plan! 
Nåja efter promenaden gick jag och skulle köpa nybakta frallor till oss (mig, Elin & Martin) även lite andra grejer som jag visste att Elin behövde! 
Väl hemma sov dem fortfarande och jag var hungrig så tog mig frukost och satt och mös i min ensamhet.
Efter mycket om och men kom dem ur sängen och jag och elin cyklade in till stan för att fixa ingredienser till lussebulle bak och pepparkake bak samt vad vi skulle ha till middag i kväll! Blev även lunch på stan. Mysigt.
Sen nu hela eftermiddagen har JAG bakat lussebullar och pepparkakor. Det luktar jul i hela lägenheten och jag är trööööött nu. Elin och Martin gjorde allt annat än att baka lussekatter och pepparkakor. Men jag klarade mig fint själv. hehe. 


haha



vad gör man inte när man inte har någon kavel. Jo man är kreativ!  För er som undrar var det är. Det är pepparkaksdeg som blev fina pepparkakor tillslut! 

lussebulle berget!

Nu innan Maritn och Elin får spunket så ska jag bara säga att vi nu ska ni till stan och hyra film, köpa lite gott och sedan laga god middag för att få en riktigsuper duper myskväll! Gillart! 


växjö

Kategori: Fina stunder

klarade tågresan. och jag lever och har en trevlig kväll! :) 
I morgon planerar vi att baka lussebullar och kolla bio. Mysig helg. Jag kommer komma hem utvilad. Precis vad jag behöver. Jag har varit dålig med kameran idag men ska bli bättre i morgon!
Nu väntar film mys tror jag!
dessa människor hänger jag med i helgen!

Inför helgen

Kategori: Vardag

I morgon drar jag till min fina lilla syster för en weekend i växjö! Det ska bli helt underbart skönt att komma iväg några dagar. Ska försöka hålla min blogg uppdaterad för er som läser den! Det blir mys, bio, äta ute och lite sånt där mysigt som man gör med sin andra halva ♥
Önska mig lycka till med tåg och allt det där. Lär ju hamna i köpenhamn. Närå men skulle inte förvåna mig. hehe
Innan jag sätter mig på tåget till växjö. Ska jag avverka några timmar på praktik platsen.

jag och min andra halva. älskde syster.

Ikväll myser jag med mitt hjärta. Han åker till göteborg i helgen för att lyssna på bandet han avgudar, nästan iallafall, kul för han! :) 

Abc

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

Dagverksamheten stod på schemat idag med vägning osv. Det gick bra och är alltid så skönt att vara där! Alla förstår och kan sin sak. Gillar att vara där det är verkligen jätte bra för mig.
Jag är så tacksam för all hjälp jag kan få! och så träffar man ju så himla fina människor och skaffar sig massor av ny kunskap och blir massa erfarenheter rikare! Det kan vara riktigt kämpigt emellanåt men det går fast det är jobbigt och det är så viktigt att ha med sig!

onsdag

Kategori: Träning

har nu efter en bra dag på praktiken fått min motion för dagen och min magen har blivit lite gladare och även jag med lite mellanmål i magen!
fräsch tjeja efter löprundan
nu ska jag mysa till det. kanske göra mig lite te eller liknade då jag har tänkt lära mig dricka te. Min mage gillar inte det och den får jätte ont men det är ju och ser ju så mysigt ut att dricka te.. hehe

bad day

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

I dag vill jag bara försvinna. Försvinna från allt jobbigt och gå under jorden för några veckor och sedan komma tillbaka med massa kraft och energi för att orka med allt. Idag känns allt tungt och jobbigt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Jag känner mig störst i världen. Jag har inte orken till någonting. Jag orkar inte ta fajten emot ätstörningen och det är aldrig bra. 
Att känna såhär är så jävla jobbigt. Det går inte förstå om man inte har varit här själv. Det går inte att förstå att man inte orkar ibland. Det går inte förstå att man bara vill skita i all mat fast man egentligen vill ha. Det går inte att förstå hur jobbig känslan är när man känner sig störst i världen. Det går inte förstå hur jobbigt det är att hela tiden behöva tänka på vad man ska äta, när man ska äta, hur mycket man ska äta, Vad som är okej att äta, hur mycket man måste träna för att bli av med det man ätit och trotts allt detta jobbiga när man känner sig störst äckligast och ja gud vet allt. Så måste man trycka i sig den där maten och veta att ångesten som uppstår sen är ett rent jävla helvete. Nej inget av det här går att förstå om man inte varit eller är i det här själv.

Dag 10 - 1 person jag litar på

Kategori: Om mig

Gu vad svårt. Jag har många fina personer jag litar på men får bli min kärlek. ♥

Bilder från gårdagen

Kategori: Fina stunder

Pappas önskelunch 
pappas tårtan. Ja jag smakade och den var jätte god.
mys hos farmor och farfar. (Farmor, faster och pappa på bild) 
sist men inte minst. Mys hemma i soffan till true talant med mamma och pappa.

Måndag

Kategori: Vardag

Går dagen var full spekad med kalas, och farsdags firande och jag hade inte tid med datorn, inte mycket iallafall! :) Min gårdag var jätte bra och super mysig. Älskar att bara umgås med familj och släkten ibland.

Idag började jag på nya praktik platsen men Amandusen! Jag trivs bra och de är super snälla där! Så två veckor där ska nog gå fort! :) Bloggen blir lite lidande nu i veckorna när jag inte kan uppdatera så mycket. Men det är ju inte så många som läser den och alltså inte så många som blir lidande och det är ju inte heller riktigt syftet men bloggen heller, att underhålla andra även om det är ett plus i kanten! :)
Dagen till ära bjuder jag på en nytagen bild på mig och amanda! Den är från helgen tror jag om jag inte minns fel? HAHA närå jag skoja bara.

Dag 9 - 2 jag önskar jag kunde göra

Kategori: Om mig

* Flyga. Tänkt att kunna flyga utomlands när man vill och sedan åka hem när man vill och om man vill. 

* Trolla. Kanske inte alltid och varje dag men någon gång ibland. Sådär en gång i veckan eller något!

Farsdag

Kategori: Fina stunder

Jag och lilla syster började dagen med att bjuda pappa på frukost i sängen! :) Han blev både glad och förvånad. Ett litet paket med favorit godiset och 2 trisslotter fick han också! 
Snart så ska jag börja med maten. Hemmagjorda hamburgare var önskemålet och så får det bli också innan vi ska iväg på lite 19-års fika till en vän som fyllde år igår. 
Till kvällen lär det bli tve tittande och tårt ätande för att riktigt skämma bort pappsen idag, mysigt! :) 

pappa ville dock inte vara med på bild.. hah. Men fick ta kort på hans frukost i alla fall! 


Dag 8 - 3 ord som jag säger varje dag

Kategori: Om mig

* jag. Det säger väl alla någon gång på dagen lixom? 
* måste.
* är.

Hah, jag tror bestämt alla säger dessa tre ord någon gång på en dag i alla fall gör jag det.

Bilder från dagen

Kategori: Vardag

inte den bästa bilden men såhär gick jag klädd idag!
tills skolan tyckte att jag skulle ha denna fina tröja på mig.
men jag var ganska glad ändå!
folket.
JB, den lilla skolan med det stora hjärtat! ♥

God middag och tårtbak till farsdag

Kategori: Ätbart



Utmanar mig själv ikväll

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

¨
allt hamnar inte i min magen med all säkerhet.

Träningen avklarad

Kategori: Ätbart

Det var verkligen så skönt att ut och röra på sig lite! Känns som om jag kunde springa i evigheter och älskar den känslan! Känns så tråkigt när man måste avbryta pågrund av att man inte får springa mer. Men får vara glad för det lilla! :) Men nu börjar det faktiskt bli riktigt kallt ute! Blir till att ha mer kläder på sig när man springer. Måste köpa lite nya träningskläder då mina löparbyxor antingen är 100 storlekar förstora eller hål lite här och där. Sen måste jag ha nya joggingskor också. De ser ut som ja jag vet inte vad... Upp på önskelistan inför julen! :D


Lyckades få i mig ett mellanmål också för ett tag sedan. Men bläää vad jag mår. usch fy blä.
Blev iallafall en ägg macka och en tallrik med fil toppad med äppel och lite hemma gjord musli och så ett glas proviva. 


Ikväll ska jag vara fyllechaffis åt mamma och pappa kanske jag drar in till stan en sväng också eller så chillar jag hemma med lillsyrran och hennes pojkvän. Jaja vi får se hur det blir. Har ändå en jäkla lust med att träffa mina underbara vänner. som sagt får se hur det blir. 
Nu- chaffis!

Hemma från gymnasiemässa!

Kategori: Träning

Nu är jag hemma efter en dag i skolan med gymnasiemässa! Roligt att träffa alla underbara lärare! :) 
Nu tar jag löpet ut i skogen och dimman. Reflex väst och skor på sen kör vi! :)

Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

Kategori: Om mig

♥ 24 september 2008. 
Då min kärlek hittade till mitt hjärta och har nu funnits där i över tre år. Oavsatt vad som händer kommer jag aldrigaldrig glömma den fina stunden. 

♥ 22 mars 2011 
Då min och världens bästa gammelfarmor Alva försvann från denna jord. Hon var världens bästa, finaste människa men jag är säker på att förgyller just nu en annan plats med sin glädje och sin kärlek. Men det går inte en dag utan att jag saknar henne här på jorden. 
♥ Sommaren 2010 men bästa Johanna
Denna sommaren har varit den absolut bästa. Den Innehöll allt, nästan. Men för mig var den perfekt! Den var lika rolig, spontan och konstig som denna bilden. Hah


♥ 15 Juni 2011 
Min artonårsdag! Ja, jag kommer faktiskt ihåg den! Och den var toppen på alla sätt. Hängde med fina vänner och blev lite sådär lagom full samtidigt som jag hade fantastiskt kul. Inte lika fantastiskt var det dagen efter.. 

ABC

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

Det har varit okej idag. Massa meditation och grejer. Har så jäkla svårt att koppla av men gick okej idag ändå. Vägde mig också idag.
Efter abc har jag spenderat så mycket tid som möjligt ute. På stan och sedan ute i skogen. skööööönt! :) Äntligen lite sol! Nu sitter jag med mitt mellanmål och väntar på bättre tider eller något? 


Fil & hemmagjord musli, macka med skinka och gurka. Proviva mango.

Ikväll blire chillidill med pojkvännen. För i morgon ska jag in till skolan och hjälpa till med gymnasiemässan! Det ska bli kul att träffa alla lärare igen! Var ju så länge sen! :)

Middag

Kategori: Ätbart

Gjorde mig en liten mummsig middag. Det blev kyckling file, fullkornsris, grönsaker och lite soja och chatny(stavning?). satt som en smäck i magen och min lilla magen verkar vilja sammarbeta nu. Det gillar vi. 


NU- mys i soffan med kärleken. I morgon är det ABC som gäller igen!

Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

Kategori: Om mig

* Träning
* Mat har jag fått lära mig att jag behöver även att jag inte tränar. Självklart kan vissa tycka men inte varit för mig.

* Vänner & Familjen
* Sommaren


* Kärleken

Torsdag

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

ABC hela dagen idag eller ja, iallafall till halv 2. Gick på stan en stund efter. Hittade massa. Köpte inget. 
Magen har inte varit med mig idag. Ont så fort jag äter och så mår jag illa. Poor me. Lite faktiskt för det hindrar mig från att göra ett bra jobb med maten.
Men gillar att vara där inne det är tryggt och skönt. Alla förstår lixom. Man behöver inge tänka så mycket.

Om ni skulle undra vad jag gör så visar jag upp mina bästa raggisar och hur tattig jag ser ut idag.


John blund har hittat hit

Kategori: Vardag

och tur är kanske det. Jag ska upp vid halv 7 i morgon och behöver mina åtta timmars sömn. Jag ska in till abc i morgon. In i dagverksamheten. Så i morgon kommer det vara lite dött här. 
Nä nu ska jag sova. Godnatt gott folk!

Dag 5 - 6 låtar jag tycker om

Kategori: Om mig

* Bruno Mars - today my life begins
* Melissa Horn - under löven 
* Veronica Maggio - sju sorger 
* Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder 
* Adele- Someone like you 
* Lars Winnerbäck - Kom änglar 

Blandad musik smak. Yes. 

mupp-bild från i somras i underbara norrköping ♥

Mitt mellanmål blev större än vanligt

Kategori: Ätbart

och varför det? Jo för att det är ett av alla måste om jag ska få träna. STÖRRE mellanmål alltså! 




Knäckemacka med ägg, rostad macka med ost och paprika, halvbanan med keso och ett glas mjölk och ett glas proviva. Nu är jag mätt.

Väntar på ett sms eller samtal. Ellen & Linn åker till Ghana i en månad i morgon. Så måste ju.. ÅH NU FICK JAG SMS! måste ju bara träffa dem! Så nu drar jag till Ellabella för att gråta en skvätt. Kommer ju sakna dem så..:(

Löpning

Kategori: Träning

Praktiken var okej. Inte mer. När jag kom hem blev det en skön löprunda! Behövde verkliegn komma ut i den friska luften och rensa tankarna lite. Älskar träning. ♥




Lika glad både innan och efter.. haha. Nu kokar ägget och snart dax för lite påfyllning i magen! :)


Onsdag - frul(LE)

Kategori: Ätbart

Dax för praktik men innan dess, frukost såklart! 


Rågflingegröt toppad med keso och banan. 2 knäckebröd med ost och paprika och leverpastej.
Ett glas med proviva. Och så tidningen såklart! 


Dag 4 - 7 rädslor

Kategori: Om mig

- att gå upp i vikt
- hamna där jag har varit ( för ätstörningen säger att jag vill vara där. Det är tryggt.Låter sjukt jag vet.. det är sjukt)
- inte kunna bli fri
- vara ensam
-bli ensam
- göra någon illa
- att misslyckas

Kakbak

Kategori: Vardag

Jag gillar att baka, laga mat och allt sånt där! Tycker det är super kul. Dock är jag inte lika förtjust i att äta det som jag gör längre. Dels för min ätstörning och min ångest tar över hela mig och när jag vet att den gör det kan jag inte njuta av det och då. Ja då kan jag lika gärna låta bli. För då blir det ju inte ens gott.. Men jag jobbar på det. 

Här kommer kakorna med recept som jag bakade. 

HAVREKAKOR MED CHOKLADFYLLNING:





Recept:
125 g smör 
½ dl socker 
1 3/4 dl vetemjöl 
1 ½ dl havregryn 
1 msk kakao 

Fyllningen: 
75 g smör 
1 1/4 dl florsocker 
2 msk kakao 
Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt. 
2. Rör samman smör och socker. Arbeta in de övriga ingredienserna. 
3. Forma degen till små bollar och lägg på plåten. Tryck till med en gaffel doppad i hett vatten ( för att undvika att hela kakan följer med gafflen.. hehe) 
4. Grädda kakorna i ca 20 min. Låt svalna i plåten. 
5. Fyllningen: Rör smöret pösigt tillsätt florsocker och kakao lite i taget(vispa med sked, ej elvisp.) Lägg ihop kakorna 2&2 med chokladkrämen emellan!
Det blir ca 16 kakor och 8 dubbla.
KOKOSTOPPAR MED CHOKLADBITAR:


Recept:

25 g margarin eller smör 
1 dl strösocker 
2 ägg
75 g mörkblockchoklad 
3 dl kokosflingor 

Gör såhär: 
1. Sätt på ugnen på 200 grader. 
2. Rör samman smör, socker och ägg till en smet. Tillsätt sedan kokosen och  blockchokladen som är hackad grovt i smeten. 
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och gädda i mitten av ugnen ca 10 min (HÅLL KOLL SÅ DEM INTE BRÄNNS!) Låt kakorna svalna på galler. Det blir ca 20 kakor.

Dessa kakor går snabbt att göra om godis suget skulle hoppa på dig!  LYCKA TILL! :)


mellis

Kategori: Ätbart

kak baket gick bra! kommer bilder sen. Nu - mellis

fil och musli, macka med leverpastej och ett glas äppel/päron juice

Dagens promenad & lunch

Kategori: Ätbart



Lyx lunch? Nja men det dög. Jag hade ju gjort den! Tog vad som fanns hemma och
bjöd pappsen på kokt korv och potatismos.
Nu tror jag bestämt jag ska fördriva tiden med lite bakning! 

Frukost och ingen praktik

Kategori: Ätbart

suck.. Ingen praktik idag heller. Min handledare tyckte inte jag behövde komma eftersom det var så lite att göra idag. Skönt kan vissa tycka. Men det är inte så kul att bara sitta hemma faktiskt.
Nåja frukost blev det idag också iallafall! :)
Fil med skivad banan och musli (hemmagjord). En rostad macka med ost och jordgubbsmarmelad.
Tillsist liten skvätt proviva skogsbär!

Nu tror jag bestämt jag ska utforska skogen en stund. Få lite syre och så. Kanske jag ska ta mina bak kunskaper till en annan nivå idag också? Vi får se vad jag hittar på för att tiden ska gå.

Kvällsfika - Ett av alla måsten

Kategori: Ätbart

Knäckebröd med keso, skinka och paprika. Proviva skogsbär.

Tankar

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

Jag är så fruktansvärt trött på allt. Jag vill härifrån. Jag vill till friheten. Jag vill bara vara fri. Vara fri från alla jobbiga tankar. Jag ska komma dit. Jag har kommit en bit på väg. Absolut. Men det är en lång bit kvar.

Ibland tvivlar jag på att jag klarar detta. Hur ska jag orka stå emot? Ibland känns det helt omöjligt. Ibland kan jag bli helt övertygad om att jag kommer klara det! Det är som en berg&dalbana. Upp och ner hela tiden.
Men jag har faktiskt ett liv. Ett liv jag vill leva. Och i de livet vill jag inte ha någon ätstörning med. Den förstör, tynger och är bara ett rent jävla helvete.
Ingen vill leva såhär även om ätstörning kan lyckas jäkligt bra med att övertyga en om att det är så här man ska leva. Att allt är bra. Att man mår bra. Att inget är fel på mig. Det är precis tvärtom. Men det tar tid att förstå. Förstå att någon annan tagit över dig och din kropp. Lika långt tid tar det att bli fri, om inte längre tid. 
Det måste få vara jobbigt och tungt men i slutändan är det förhoppningsvis värt allt jobb. 


Tripp till staden

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

Bokad tid på abc(Anoroxi Bulimi Center) med Franz. Lite prat om hur allt gå angående ätandet och tränandet och allt annat som det rör sig om. 
Alltid lika läskigt att gå dit men det känns också alltid så himla skönt och bra efteråt! Det går lättare och lättare för varje gång! Så skönt att få prata av sig lite tillsammans med mamma och pappa. 

Såhär går jag klädd idag. Inget märkvärdigt lixom. 

Nu ska jag laga mat åt mig och pappsen!

Dag 3 - 8 saker som irriterar mig

Kategori: Om mig

- De människor som tror de är mycket bättre än andra 

- Att inte få träna som jag vill 

- Att jag hamnade i det här träsket (syftar på ätströningen)

- Att det är grått och tråkigt väder 

- När människor går jääääätte låååångsammt framför en och man har bråttom. Eller förresten irriterande ändå. 

- När människor inte använder reflex och man håller på att köra på dem
- Människor som tjatar
- Människor som tar saker för givet (FRUKTANSVÄRT IRRITERANDE!) 


Jag vill bara säga att jag faktiskt inte är sån bitter-fitta som detta inlägg utstrålar! Bilden utstrålar mitt rätt jag, eller?

En liten upplysning

Kategori: Vardag

Jag går inte i skolan. Jag har praktik och idag är jag ledig. Praktik platsen har stängt på måndag. Där av har jag den
tiden till att sitta här och inte göra någonting. 
Trixar och fixar med bloggen som ni kanske ser! Men jag bli inte nöjd! Nåja. Får vara såhär sålänge! :) 

Ny dag

Kategori: Ätbart

Börjar med en god frukost! 





Tekaka. En med ost,sallad,gurka och paprika. Den andra med ägg och sill.
Ett glas proviva, ett glas vatten.

Tidningen är given på morgonen! Älskar att sitta i lugn och ro och
bara äta frukosten i egen takt och läsa om allt som händer runt om i länet.

Kvällsfika

Kategori: Ätbart

Fyllt på med lite kvällsfika såhär efter träningen! 
Det var fruktansvärt kul! Jag har verkligen saknat
fotbollen så mycket!
Knäckebröd med ost och gurka, fil med musli och äppeljuice

Fotbollsträning

Kategori: Träning

tror jag är den lyckligaste tjejen i världen just nu! 
ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ska jag få snöra
på mig min fotbollsskor (dock inomhus skorna men
låter bättre sådär hehe) och lira lite boll med ett
gäng sköna brudar. KUUUUUUUUUUUL! 

haha.. TAGGAD!

Mot frihet

Kategori: Ätstörning och Anoroxi

Det är precis det jag jobbar för varje dag. Under en längre tid har jag jobbat mot min ätstörning men inte lyckats särskillt bra. Jag har fått hjälp nu efter mycket om och men och jag jobbar varje dag med vägen mot frihet.
För med en ätstörning och anoroxi är man allt annat än fri.
Varje dag är en kamp. Varje dag kämpar jag med att få i mig tillräckligt med mat. Det har blivit bättre och jag kan följa den så kallade "matlistan" som är vad en människa behöver äta varje dåman inte är aktiv, alltså inte tränar. De dagar jag tränar måste jagäta mer. Logiskt.
Träningen är jätte viktig för mig och det har den alltid varit. Och nu, äntligen, efter veckor med hårt jobb har min
läkare tillåtit mig att börja träna igen. Men dock under en heldel villkor.
Men att komma hit, där jag är idag, har inte gått på några dagar eller veckor. Snarare månader. och då har jag en
ändå en bit kvar. För detta är inget man bara blir fri ifrån. Det krävs hårt jobb och framför allt mycket mod.
Vissa dagar går allt som på räls och andra dagar är det som att cykla på en cykel utan hjul, helt hopplöst.
Jag vill inte att någon ska behöva uppleva det jag varit med om. Det är så mycket som man går miste om så många som blir inblandade. 
Jag ville aldrig såra eller utsätta min vänner och familj för något sånt här. Allt jag ville var ju bara att gå ner några kilo i vikt. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig..

Gårdagen

Kategori: Fina stunder

Mys dag med fin pojkvän. Tacos med mamma och pappa 
och sedan myskväll hemma hos Gustav med film godis och mango.
FINT.



Hösten har absoult sina höjdpunkter, ingen tvekan. Mys framför tv med
tända ljus, tjocka täcken och mjuka kuddar. Sen får man inte glömma de
sköna raggsockarna som man nu har en anledning till att börja använda.

Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

Kategori: Om mig

- äter
- jobbar mot min ätstörning
- någon form av aktivitet. (promenad, styrketräning, konditionsträning)
- smsar min pojkvän
- saknar min släkt i norrköping
- kramar mamma och pappa
- sitter vid datorn
- vaknar
- somnar


de två sista - brist på fantasi och tankar.
mer angående min ätströrning och anoroxi kommer så småning om
när jag behöver skriva av mig lite osv. 
fina klasskamrater har man iallafall :)

Dag 1 - 10 lite udda saker om mig

Kategori: Om mig

- extrem beslutsångerst 

- jobbar mig fri från anoroxi och ätstörning

- tycker egentligen det är jätte jobbigt och läskigt att
prata om det jag skrev nyss. Men har kommit på att
det är ganska bra för mig och även kanske för andra? 

-  jag kan bli sur om jag inte får som jag vill 

- jag älskar att träna har alltid gjort. Om jag fick skulle
jag träna hela tiden. Iallafall väldigt mycket.
- jag älskar sill och blodpudding, älskar. Dock inte i
kombination eller? Jag har inte testat.

- om jag kunde skulle jag flytta. NU.

- jag är väldigt ansvarsfull och självdiciplinerad. 
jobbigt ibland.

- är hellre hemma kvällar med vänner än ute kvällar

- min släkt i norrköping betyder extremt mycket för mig.

bild från min arton årsdag. fett bra dag.

Viktigt att veta, eller?

Kategori: Om mig

Dag 1 - 10 lite udda saker om mig själv 
Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
Dag 3 - 8 saker som irriterar mig
Dag 4- 7 rädslor
Dag 5 - 6 sånger jag tycker om
Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
Dag 8 - 3 ord det som jag säger varje dag
Dag 9 - 2 jag önskar jag kunde göra
Dag 10 - 1 person jag litar på
Nu ni, nu ska ni få veta mer om mig. hehe

Förmiddags ridning

Kategori: Träning

Blev ett jobbigt pass på hästryggen! Den som säger att ridning
inte är jobbigt kan förmodligen inte rida eller något liknade! Det
är verkligen jobbigt i hela kroppen!
Snygg tjej i ridkläder! 

Nu ska jag hänga med min pojkvän resten av dagen och kvällen. Är sugen
på en löprunda så in i! Träningsvärken från igår känns bra men skulle
verkligen inte tacka nej till en löprunda. Nåja. Får väl vänta till i morgon
eftersom jag bara får träna två gånger i veckan till en början.. 
Jag måste förtsätta jobba för att få komma igång ordentligt. Jag måste
jobba med mig själv jag måste bli fri. Fri från min ätstörning och anoroxi.

Frulle ♥

Kategori: Ätbart

Fil, med hemmagjord musli, rostad macka med ost och jordgubbsmarmelad
och några sill bitar. Proviva skogsbär till det! 

Bästa måltiden på dagen helt klart! 
Nu ska jag kör lillsyrran till bussen som ska ta henne hem till växjö.
Jag gillar det inte. 
Annars då. Jo idag ska jag rida (IGEN!!) och umgås med min pojkvän!


Fin dag med fin vän!

Kategori: Fina stunder

Har haft en jätte mysig dag med min fina vän, Johanna. Gjorde en
runda på stan eller ja det blev ganska länge. hehe. Efter det tog vi
oss till Ica och köpte lite gott för att sedan mysa till det ordentligt
framför en bra film - allt för min syster. Gråter varje gång. 

Vi är bäst men du är bättre ♥

Min fredagsmorgon!

Kategori: Träning

Började med att jag vaknade vid vanlig tid ungefär och
super taggad för löpning! Med en banan och lite äppel juice 
i magen sprang jag en skön men jobbig runda! Känns att
det varett tag sen man tränade men gu vad jag saknat det!
Sen var det dax för dagens bästa måltid - FRUKOST! 




Äggröra på 2 ägg, sill, rostade mackor med ost, skinka, gurka paprika
och ett glas mjölk!


Idag ska jag träffa min fina vän Johanna, mys på stan och sånt som
vänner gör!

Torsdagseftermiddagen

Kategori: Ätbart

Kroppsarna hos mormor var lika goda som vanligt. Och att min lillasyster
alltid förvånar mig över hur många kroppkakor som får plats i hennes mage
var också som vanligt.
När jag skulle trycka i mig min tredje kroppkaka hade
hon redan ätit sex..fattar inte hur hon pallar. Åtta blev det tillsist iallafall mindre
än vanligt faktiskt. Haha. 
Ridningen var skön blev en skritt-runda i skogen. Och nu ska jag försöka hitta på 
något roligt att göra! Det är ju trotts allt lov. 



mormors kroppkakaor är dem bästa!
Förövrigt är jag taggad till tusen inför i morgon! Vet ni varför? 
Jo det är så här. Att jag haft träningsförbud i sådär 1 månad om
inte mer (berättar varför någon annan gång. När jag är redo) och
i morgon ska jag ut på min första löprunda på länge. Ska bli så skönt
och så jäkla gutt! gaaaaaaaaaaah

Uppe med tuppen

Kategori: Vardag

Inte för att det är ovanligt att jag vaknar tidigt men idag hade jag fått ett uppdrag. 
Köra mormor till stan för lite ärenden. Så klockan ringde tidigt och nu är jag tillbaka 
på hemma plan! 
En timmes promenad och läsa böcker på bibloteket fick bli mitt tidsfördriv. Stan hade
ju inte öppnat. Tur. Då hade jag kommit hem med en tommare plånbok. 
Nu sitter jag hemma och ska snart traska upp till lilla mormor och hjälpa henne med
det som också blir dagens lunch - kroppkakor! yammmi.
Även rida med min moster är inplanerat idag. Har lixom gjort comeback på
hästryggen. Har lixom glömt bort hur roligt det egentligen är! 

smakprov från senaste gången jag red på fina Bocatio. 

Under renovering

Kategori: Vardag

Jag försöker få min blogg lite fin. Lyckas dock inte så bra tyvärr. 
Har helt glömt bort hur man gör. ÅH. Så om någon vänlig själ vill
hjälpa mig går det alldeles utmärkt! Jag blir bara glad :) 
Ville egentligen bara säga det!