Erika Lindeblad

Dumma perfekt

Kategori: Tankar

Jag vet att många av er som följer och läser min blogg har eller har haft ätstörning och därför vill jag skriva några rader om att det faktiskt går att leva ett liv utan ätstörning. Och till alla er som läser min blogg och är fria från sånna här bekymmer, var glada att ni inte hamnat där! 
 
Jag har i hela mitt liv, när jag tänker efter, varit missnöjd med mig själv, tyckt att jag inte ser tillräckligt bra ut, inte tyckt att jag är tillräckligt bra, tyckt att jag inte räcker till.
Jag har hatat mig själv. Jag har varit jätterädd för att misslyckas, att göra fel. För fel är lika med att vara misslyckad som person. Vara sämst i världen och inte duga till någonting. Jag hade fått för mig att om jag inte var bäst på allt, om jag inte gjorde det jag trodde andra förväntad sig av mig var jag inget att ha, var jag inte perfekt, jag var värdelös. 
Jag mådde så dåligt, hade en ständig press på mig själv och jag hade en så sjuk ångest över allt jag skulle göra. 

Det här är en stor orsak till varför jag hamnade i ett ätstörnings-mönster, varför jag fick anorexi. Jag fick för mig att om jag bara blev smalare och duktigare skulle alla tycka om mig lite mer och kanske till och med fler skulle tycka om mig. Tyvärr vet jag att många där ute tänker såhär också. Men det jag vill säga är att det är fel. 
 
Låt oss säga att alla ni skulle få beskriva en perfekt kropp, ett perfekt liv eller en perfekt party-kväll. Inte skulle ni skriva exakt samma sak? Eller hur? För perfekt är eller ser förmodligen inte lika dant ut för alla. Och det jag menar är att det är svårt att vara perfekt eller ha det perfekta livet när alla ändå inte tycker lika dant eller hur? Så vad säger ni, låt oss skippa det där ordet perfekt och va stolta och glada över vad ni har och hur ni ser ut! För jag slår vad om att ni alla har något som någon annan skulle vilja ha. Vi tjänar ingenting på att gå runt och försöka vara perfekta för vi kommer inte kunna leva upp till allas förväntningar ändå. Vissa kommer tycka du är konstig för de val du gör. Vissa kommer tycka du är grym att du gör det du gör. Men det viktigaste är väl ändå att du gör det du vill och det du känner att du vill göra. Så skit i vad andra säger och tycker om dina val, ditt utseende och ditt liv. Det viktigaste är att du mår bra! Och om du slutar bry dig så mycket om vad andra kommer tänka och tycka så kommer du må bra. Du kommer må sjukt bra! Jag vet.
 
Jag slutade bry mig om vad andra skulle tycka om mig. Jag slutade lägga ner så mycket onödig energi på försöka vara perfekt och istället lägga ner energi på att vara den bästa versionen av mig själv. Ta hand om mig själv. Vara stolt över att vara jag och vara glad över att jag är jag. 
Jag är lyckligare än någonsin och jag älskar mitt liv. Och jag vet att det beror jättemycket på att jag har börjat acceptera mig själv för den jag är och för att jag har slutat bry mig så mycket om vad andra ska tycka och tänka om mig. Jag är jag och jag är stolt över det! Och du borde också vara glad över att du är du! Lev ditt liv, på ditt sätt och skit i människor som inte kan tycka om dig för den du är och ta istället tillvara på dem som tycker om dig för att du är du! Det kommer vi alla tjäna på och framför allt du! :) 
 
Tack för mig. HEEEEEEEJ! 
 
 

Sommar, träning och celsius

Kategori: Fina stunder

Snart dax för lite träning och jag laddar upp som igår. Med en kall Celsius! ♥
 

tacksamhet

Kategori: Fina stunder

 
De senaste dagarna har jag tränat, hängt med fina vänner, ätit, jobbat och njutit av livet. Jag är så himla glad och tacksam över alla fina människor jag har runt omkring mig. Ni är världens bästa! :) 

Hoppas alla ni som klickar in här, trotts att jag inte har tid att uppdatera så mycket, mår bra och tar hand om er. Livet är fint och ni är fina! Puss på er! :*
 

Min helg.

Kategori: Vardag

 
Hej på er! 

Helgen har jag haft fullt upp! Sprang mitt halvmaraton. På kvällen lyckades min lillasyster ta med mig ut. Trotts att jag kanppt orkade stå upp.. men tusen tack till henne för att hon fick med mig. 
Söndagen spenderades på öland och sen strand och måndag var det dax för jobb och idag har jag jobbat hela dagen. Men grymt rolig helg och jaaa. 
Hoppas ni har haft det bra! PUSS