Erika Lindeblad

Om frågor utan svar

Kategori: Tankar

Tankar som snurrar i huvudet. Om och om igen. Samma tankar hela tiden och som alltid letar efter samma sak. Svar. Svar som skulle göra allt lättare på så många sätt.
Teorier är aldrig svar. Teorier kan vara onödig smärta, förvirring och en gnutta hopp. En onödig smärta som gör en ledsen, sårad och besviken för att man inte vet sanningen men tro sig veta. En förvirring som ständigt vrider och vänder på saker och ting och som slutar med en större förvirring. Ett hopp, en önskning, för att lindra den smärta och förvirring som hägrar i en. För att för en liten stund inte behöva känna sig ledsen, sårad eller besviken utan tro på att allt kommer bli bra. 
Sanningen är att allt blir bra. Till och med när man tror på det som minst så kommer allt bli bra. Det kanske inte blir som du hoppas eller önskar men så länge man kan stå ut med en smärta, en besvikelse och allt där emellan så kommer alla pusselbitarna falla på plats, alla tankarna som snurrar och letar efter svar kanske får svar tillslut eller lär man sig leva med dem utan att bli ledsen, sårad och besviken. 
Det här är förstås bara teorier om frågor utan svar och hur man tar sig vidare när hjärtat är som trasigast. En teori som bidrar med onödig smärta, förvirring men framför allt. En gnutta hopp. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: